10/03/2022

Doodstil voor Vrede

Samen stilstaan bij de kwetsbaarheid van vrede op Nationaal Ereveld Loenen

U bent op zondag 13 maart vanaf 13.30 uur van harte uitgenodigd voor een speciale bezinningsbijeenkomst op Nationaal Ereveld Loenen. Op deze middag willen wij met elkaar stil staan bij de oorlog in Oekraïne. U kunt met uw vragen over wat er gaande is in de wereld terecht bij oud-generaal Mart de Kruif, hoofdkrijgsmachtsraadsman Erwin Kamp en Annelieke Drogendijk, directeur van het ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. Overlevenden, nabestaanden en militairen die eerder een oorlog meemaakten en die uit eigen ervaring weten wat oorlog met mensen doet gaan graag met u in gesprek over hun ervaringen en de actuele ontwikkelingen.

Tot slot is er ruimte om stil te zijn en na te denken over de kwetsbaarheid van onze vrede en vrijheid. De middag eindigt om 16.00 uur met twee minuten stilte voor alle oorlogsslachtoffers die in Oekraïne zijn gevallen en helaas nog zullen vallen. Aan het einde van de dag hebben wij met elkaar op het ereveld een vredesmonument opgebouwd, bestaande uit bloemen die door de aanwezigen zijn neergelegd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest