04/03/2021

De Witte Anjer ook op de Regionale Veteranendag

De Witte Anjer ook op de Lokale Veteranendag

“Dianthus Caryophyllus” is de Latijnse naam van een bloem, dat een herkenbaar symbool is geworden, door Z.K.H. Prins Bernhard. Hij was één van de mensen die zijn blijk van waardering voor de Nederlandse Veteranen dagelijks toonde, door het dragen van de Witte Anjer.

De Nederlandse bevolking wordt ook dit jaar weer gevraagd om tijdens de Nederlandse, maar ook tijdens de Regionale Veteranendag de witte anjer te dragen als blijk van erkenning en waardering voor de verdiensten van onze veteranen.

De Anjer

Het initiatief van de Anjerdag is afkomstig van enkele Libanon Veteranen om de Anjer als Nationaal Symbool voor waardering Veteranen toe te voegen aan Veteranendag.

Stichting De Plunjebaal hoopt dat de Anjer, net zoals de klaproos in Engeland, zal uitgroeien tot Nationaal symbool van waardering van alle Nederlandse Veteranen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest